Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Höstpytt | ||
300 g | Rotselleri | |
100 g | Färska champinjoner | |
1 st | Zucchini | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Potatis Fast | |
285 g | Gröna Linser Förkokta | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Olivolja | |
300 g | Vanliga morötter | |
Lingongräddsås | ||
0,5 msk | Vetemjöl | |
1 krm | Salt | |
100 g | Lingon Fryst | |
1 krm | Strösocker | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 dl | Mellanmjölk | |
1 tsk | Kinesisk soja | |
1 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 200 grader.
Höstpytt: Skala potatis, morötter, rotselleri, lök och vitlök. Tärna rotfrukterna och grovhacka lök och vitlök. Ansa champinjonerna och skär dem i kvartar. Blanda samman allting på en plåt med olja samt salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Skölj och tärna zucchinin och tillsätt till rotfrukterna efter 15 min.
Lingongräddsås: Smält smöret i en liten kastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt mjölk, grädde och soja och låt såsen koka upp och bli krämig. Tillsätt lingon och smaka av med en nypa socker samt salt och peppar.
Höstpytt: Sila av linserna och spola dem under kallt vatten. Ta ut pytten ur ugnen och blanda i linserna.
Servera höstpytten med lingongräddsås.
Näringsvärde: 434 kcal, 11 g protein, 23 g fett, 42 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge