Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Salt | |
200 g | Vanliga morötter | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
500 g | Rödbetor Färsk | |
300 g | Potatis Fast | |
3 st | Ägg | |
Kikärtssallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Kikärtor | |
2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
70 g | Ruccolasallat | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
2 krm | Salt | |
70 g | Rödlök | |
Getostkräm | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
200 g | Getost, Chevre | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Sätt ugnen på 150 grader.
Getostkräm: Mixa getost med yoghurt, honung och en nypa salt och peppar till en slät massa med en stavmixer eller i en matberedare. Ställ kallt till servering.
Kikärtssallad: Sila av kikärtor och spola dem under kallt vatten.
Skala och finhacka rödlök och blanda med kikärtorna i en skål. Tillsätt olivolja, vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar. Låt stå och dra. Blanda i ruccola vid servering.
Rårakor: Skala rödbetor, potatis och morötter. Riv dem på ett rivjärn eller i en matberedare. Blanda de rivna rotfrukterna med ägg, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Stek rårakorna ca 10x10 cm stora i lite olja i en medelvarm panna. Förvara dem på en plåt i ugnen tills alla är klara.
Servera rårakorna med getostkrämen och kikärtssalladen.
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel