Gå vidare till huvudinnehåll
Rödbetsrårakor med getostkräm och kikärtssallad

Rödbetsrårakor med getostkräm och kikärtssallad

30 minEnkelt
325,40 kr
4 portioner 32,81 kr per portion
Göra rårakor på rödbetor rekommenderar vi verkligen att ni testar. Inte nog med att det blir en härlig färg, dom smakar dessutom riktigt gott! Getostkrämen och kikärtssalladen till gör detta till en riktigt smarrig vegorätt.

1 tskSalt
200 gVanliga morötter
0,5 tskSvartpeppar Malen
500 gRödbetor Färsk
300 gPotatis Fast
3 stÄgg
Kikärtssallad
1 krmSvartpeppar Malen
400 gKikärtor
2 mskOlivolja, Extra Virgin
70 gRuccolasallat
1 mskVit balsamvinäger
2 krmSalt
70 gRödlök
Getostkräm
1 tskHonung Flytande
200 gGetost, Chevre
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

Getostkräm: Mixa getost med yoghurt, honung och en nypa salt och peppar till en slät massa med en stavmixer eller i en matberedare. Ställ kallt till servering.

Kikärtssallad: Sila av kikärtor och spola dem under kallt vatten.

Skala och finhacka rödlök och blanda med kikärtorna i en skål. Tillsätt olivolja, vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar. Låt stå och dra. Blanda i ruccola vid servering.

Rårakor: Skala rödbetor, potatis och morötter. Riv dem på ett rivjärn eller i en matberedare. Blanda de rivna rotfrukterna med ägg, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Stek rårakorna ca 10x10 cm stora i lite olja i en medelvarm panna. Förvara dem på en plåt i ugnen tills alla är klara.

Servera rårakorna med getostkrämen och kikärtssalladen.

Bild:

Linnea Swärd