Le Rouges moules marinières

Le Rouges moules marinières

40 minEnkelt
109,35 kr
4 portioner8,92 kr per portion
På Le Rouge serverar vi hackad persilja, aioli och pommes frites till vår moules marinères.

1 dlMatlagningsvin Vitt
1,5 dlVispgrädde
2 stSchalottenlök
1 mskMat & Bak Smör
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stPersilja - färsk
2 kgMusslor Färska
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tvätta musslorna ordentligt och ryck bort ”skägget”. Kasta dem som inte stänger sig när man spolar dem med kallt vatten.

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en kastrull. Svetta lök och vitlök en stund. Tillsätt musslor och vin. Lägg på ett lock och låt musslorna koka några minuter, tills de öppnat sig.

Tillsätt grädden minuten innan musslorna tas från värmen. Sila av all vätska i en bunke, mixa till skum och häll över de färdiga musslorna. Toppa med persiljan.

Ett recept från restaurang Le Rouge

Bild:

Roland Persson