Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 dl | Tomatpuré | |
2 st | Schalottenlök | |
3 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Dillfrö | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 st | Hummer Fryst | |
2 msk | Hummerfond Buljong | |
1 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
100 g | Rotselleri | |
2 st | Lagerblad | |
7 dl | Vatten | |
100 g | Morötter | |
0,5 st | Fänkål Färsk | |
25 g | Smör | |
4 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 krm | Cayennepeppar |
Värm ugnen till 250 grader, med grilleffekt.
Knäck hummerklorna och pilla ut hummerköttet. Skala hummerstjärtarna och skär köttet i något mindre bitar. Lägg i en skål och förvara inplastat i kylen till servering.
Lägg alla skaldelar i en ugnsform och rosta mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
Skala morot, rotselleri, schalottenlök och vitlök. Skär alla grönsaker och lök i mindre bitar. Fräs grönsakerna i smör i en stor kastrull någon minut.
Tillsätt tomatpuré, dillfrön, paprikapulver och hummerskal.
Fräs några minuter under omrörning. Tillsätt vinet och låt det reducera ner en aning. Tillsätt sedan vatten, fond och lagerblad. Koka upp buljongen och låt den sjuda på medelvärme i cirka 45 minuter.
Sila fonden genom en finmaskig sil ner i en annan kastrull. Tryck ut vätskan ordentligt ur grönsaker och skal.
Tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Låt puttra på medelvärme cirka 10 minuter.
Finstrimla gräslöken.
Fördela soppan i soppskålar och toppa med hummerkött och gräslök.
Bild:
Roland Persson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria