Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt | |
2 dl | Vatten | |
2 msk | Fiskfond | |
1 st | Persilja - färsk | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 kg | Färska Blåmusslor | |
2 st | Schalottenlök | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Vitt vin | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig |
Moules marinières: Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs mjuk i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt blåmusslorna och häll på vin, fond, vatten och grädde. Lägg på lock och låt koka i 2-3 min, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnat sig.
Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp musslorna i en stor skål och slå över musselbuljongen och toppa med grovhackad persilja.
Servera gärna med mjukt bröd.
Använder du frysta musslor gör så här: Lägg de frysta musslorna i den varma grytan när du har förberett basen. Du behöver inte tina musslorna innan. Frysta musslor släpper ut lite extra vätska när de tinar, vilket ger mer smak till buljongen.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria