Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
300 g | Färsk laxfilé | |
1 tsk | Chiliflakes | |
0,5 msk | Färsk timjan | |
300 g | Morötter | |
0,5 st | Fänkål Färsk | |
240 g | Handskalade Räkor | |
2 msk | Tomatpuré | |
4 krm | Salt | |
3 dl | Vitt vin | |
400 g | Potatis | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Purjolök | |
0,5 l | Vatten | |
0,5 kg | Frysta Blåmusslor | |
0,5 st | Citron | |
2 msk | Fiskfond | |
1 g | Saffran | |
300 g | Torskfilé | |
2 krm | Svartpeppar | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 st | Gul lök | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Smör |
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och grovhacka purjolök. Skala och tärna potatis och morötter och skölj och grovhacka fänkål.
Hetta upp olja och smör i en kastrull och fräs lök, vitlök, purjolök, fänkål, potatis och morötter tillsammans med saffran och chiliflakes under omrörning i ca 2-3 min.
Tillsätt tomatpuré och fräs 30 sek under omrörning.
Tillsätt vitt vin och låt puttra i ca 4-5 min.
Tillsätt vatten, grädde och fond och låt soppan sjuda under lock i ca 20 min.
Tärna laxen och torsken och krydda med lite salt. Sila av räkorna.
Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som är trasiga och som inte stänger sig när man knackar på skalet.
Repa av timjanblad så att du får ca ½ msk.
Lägg ner lax, torsk och musslor i soppan och låt sjuda i ca 5 min. Lägg ner räkor och timjan och smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar.
Lägg upp fisksoppan i skålar och servera med ett gott bröd och ev en klick aioli.
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla