Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
| 40 g | Anchochili, (2 st) | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Gul lök | |
| 3 dl | Krossade Tomater | |
| 2 msk | Farinsocker | |
| 900 g | Högrev | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Salt | |
| Tillbehör | ||
| 200 g | Ciabatta | |
| Avokadosalsa | ||
| 0,5 st | Lime | |
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 2 st | Avokado | |
| 1 krm | Salt | |
| 250 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 st | Rödlök | |
Sätt ugnen på 150 grader.
Blötlägg Anchochilin i varmt vatten i 15 minuter. Ta bort stam och frön. Lägg chilin i en mixer tillsammans med krossade tomater, lök och vitlök. Mixa ihop snabbt och tillsätt farinsocker, salt och peppar.
Hetta upp oljan och stek köttbiten runt om 1-2 minuter. Lägg köttet i en ugnsfast form. Häll över chilimixen och stryk ut över hela köttet. Lägg folie över köttet och stek i 6 timmar i ugnen. Kolla några gånger och späd med lite öl, rött vin eller vatten och såsen kokat bort. Ta ut o låt svalna. Dra isär köttet med två gafflar. Blanda köttet med såsen.
Finhacka rödlöken, koriander och tomat. Blanda ihop och pressa i lime. Smaka av med salt.
Lägg lite kött på varje bröd och toppa med avokadosalsan.
Näringsvärde: Energi (kcal) 446,6, Protein (g) 33,9, Fett (g) 19,2, Kolhydrater (g) 32,2
Bild:
Linnea Swärd

2 247,50 kr /kg

19,75 kr /kg

37,18 kr /kg

49,90 kr /kg

178,33 kr /kg

9,81 kr /st

42,02 kr /kg

269,50 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

111,80 kr /kg

30,00 kr /kg

1 014,71 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

29,17 kr /kg