Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chilikräm | ||
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Lime | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt Fint | |
2 tsk | Rapsolja | |
2 st | Chilipeppar Röd | |
Bönchili | ||
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Jalapeno Färsk | |
500 g | Krossade Tomater | |
1 st | Lime | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Färsk ingefära | |
500 g | Sötpotatis | |
1 msk | Tamarisoja | |
1 msk | Spiskummin | |
1 tsk | Salt Fint | |
50 g | Mörk chokladkaka | |
760 g | Kidneybönor | |
4 msk | Rapsolja | |
33 cl | Alkoholfri öl | |
2 st | Rödlök | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
Tillbehör | ||
370 g | Tortillachips |
Värm ugnen till 225 grader.
Chilikräm: Dela chilin på mitten. Dela och kärna ur paprika. Lägg chili och paprika med snittytan upp i en ugnsfast form. Pensla med lite olja och rosta i ugn i ca 30 min.
Bönchili: Skala och grovhacka rödlök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka jalapeno och chilipeppar. Skala och tärna sötpotatisen smått.
Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, vitlök, ingefära, jalapeno, chilipeppar och sötpotatis tillsammans med spiskummin i ca 2 min under omrörning.
Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, öl, soja, sköljda kidneybönor och salt. Koka upp och låt grytan småkoka i ca 45 min. Rör om med jämna mellanrum.
Chilikräm: Ta ut den rostade chilin och paprikan ur ugnen och låt svalna. Mixa samman med limesaft och honung med hjälp av en stavmixer. Blanda försiktigt krämen med creme fraiche. Smaka av med salt.
Bönchili: Bryt chokladen i bitar och tillsätt till grytan. Riv i limeskal och smaka av med limesaft. Smaka av och krydda ev mer med salt.
Servera bönchilin med nachochips och chilikräm.
Näringsvärde: 635 kcal, 17 g protein, 29 g fett, 70 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt