Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chili con carne | ||
410 g | Vita Bönor Stora | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 tsk | Spiskummin | |
2 st | Köttbuljong | |
2 dl | Vatten | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 ml | Krossade Tomater | |
2 krm | Chilipulver | |
1 krm | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
1 st | Gul lök | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Honung | |
Guacamole | ||
1 krm | Salt | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,25 st | Citron | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Avokado | |
Tillbehör | ||
185 g | Tacochips | |
0,5 st | Plocksallat |
Skala och finhacka gul lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
Hetta upp en gryta med lite olja och fräs löken utan att det tar färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den fått färg. Krydda med honung, paprikapulver, basilika, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong och vatten. Sila av bönorna och tillsätt dem i grytan. Låt grytan stå och puttra under lock ca 5- 10 min.
Mosa ihop avokadoköttet med yoghurten och pressa i citronsaft och vitlök. Klipp ner koriandern och mosa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Servera chili con carnen tillsammans med guacamolen, nachochips och strimlad sallad.
Näringsvärde: 700 Kcal. 37g protein. 37g fett. 50g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1