Gå vidare till huvudinnehåll
Chili con Carne med guacamole och nachochips
Mari Bergman

Chili con Carne med guacamole och nachochips

20 minEnkelt
332,65 kr
4 portioner 40,82 kr per portion
En riktig vardagsfavorit som barnen gillar.

Chili con carne
410 gVita Bönor Stora
1 tskPaprikakrydda
3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskBasilika - torkad
1 tskSpiskummin
2 stKöttbuljong
2 dlVatten
2 mskTomatpuré
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
300 mlKrossade Tomater
2 krmChilipulver
1 krmSalt
500 gNötfärs
1 stGul lök
0,5 stChilipeppar Röd
1 tskHonung
Guacamole
1 krmSalt
0,5 stKoriander - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,25 stCitron
1 klyftaVitlök Vanlig
2 stAvokado
Tillbehör
185 gTacochips
0,5 stPlocksallat
Instruktioner
1

Skala och finhacka gul lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

2

Hetta upp en gryta med lite olja och fräs löken utan att det tar färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den fått färg. Krydda med honung, paprikapulver, basilika, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong och vatten. Sila av bönorna och tillsätt dem i grytan. Låt grytan stå och puttra under lock ca 5- 10 min.

3

Mosa ihop avokadoköttet med yoghurten och pressa i citronsaft och vitlök. Klipp ner koriandern och mosa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Servera chili con carnen tillsammans med guacamolen, nachochips och strimlad sallad.

Näringsvärde: 700 Kcal. 37g protein. 37g fett. 50g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd