Gå vidare till huvudinnehåll
Fiskköttbullar i gräddsås, serveras med potatis, lingon och pressgurka
Gårdsfisk

Fiskköttbullar i gräddsås, serveras med potatis, lingon och pressgurka

45 minEnkelt
267,60 kr
4 portioner 36,58 kr per portion
En klassiker som alltid går hem hos alla i familjen! Gott och enkelt.

Gräddsås
2 mskRedning
1 stKöttbuljong
3 dlVispgrädde
0,5 tskKinesisk soja
1 dlVatten
2 tskLingonsylt
0,5 krmVitpeppar Malen
Snabb pressgurka
0,5 stGurka
0,5 dlÄttika
2 mskPersilja - färsk
1 dlStrösocker
0,5 krmVitpeppar Malen
1,5 dlVatten
400 gFisknuggets & fiskköttbullar
1 kgPotatis
50 gLingonsylt
1 tskSalt
2 mskSmör
Instruktioner
1

Skala och lägg potatisen i en kastrull med saltat vatten och koka tills dom känns färdiga med en provsticka.

2

Häll ättika, vatten och socker i en kastrull och värm upp och rör om tills sockret har löst upp sig. Låt svalna.

3

Hyvla gurkan tunt med en osthyvel och lägg i den svala lagen. Krydda med vitpeppar och rör runt. Häll i persiljan.

4

Lägg en klick smör i ett stekjärn och stek köttbullarna. Lägg undan köttbullarna på ett fat med folie.

5

Ta stekjärnet och häll i vattnet till såsen och koka upp. Smula ner buljongtärningen när vattnet kokar och rör runt tills buljongtärningen löst sig helt. Häll i grädde och soja och låt puttra en stund. Krydda med vitpeppar. Rör ner maizena och rör om tills det tjocknat. Smaka av med lingonsylt eller gelé och blanda ner väl i såsen.

6

Servera fiskköttbullarna med den kokta potatisen, gräddsås, lingonsylt och pressgurkan.