Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
0,25 st | Färsk timjan | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
3 dl | Vispgrädde | |
450 g | Koljafile | |
700 g | Potatis | |
Från ditt skafferi | ||
1 tsk | Salt | |
1 msk | Fiskfond | |
1 tsk | Dijonsenap | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Smör | |
1 st | Gul lök | |
0,5 msk | Olivolja |
Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt.
Skala och finhacka lök. Repa av timjanblad.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig. Lägg ner fisken i pannan och låt den steka på ena sidan i ca 1 min.
Tillsätt grädde, fiskfond och senap och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Smaka av såsen med salt och peppar och toppa med några timjankvistar.
Värm ärtorna i en kastrull med vatten ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.
Servera fisken med kokt potatis och ärtor.
Näringsvärde: 611 kcal, 34 g protein, 36 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla