Gå vidare till huvudinnehåll
Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor
Mari Bergman

Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor

30 minMedel
239,85 kr
4 portioner 32,62 kr per portion
Ett ljuvligt och lättlagat recept på vit fisk med potatis och gröna ärtor som serveras med en krämig gräddsås med smak av timjan. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
0,25 stFärsk timjan
250 gGröna Ärtor Frysta
3 dlVispgrädde
450 gKoljafile
700 gPotatis
Från ditt skafferi
1 tskSalt
1 mskFiskfond
1 tskDijonsenap
2 krmSvartpeppar
1 mskSmör
1 stGul lök
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.

2

Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt.

3

Skala och finhacka lök. Repa av timjanblad.

4

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig. Lägg ner fisken i pannan och låt den steka på ena sidan i ca 1 min.

5

Tillsätt grädde, fiskfond och senap och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Smaka av såsen med salt och peppar och toppa med några timjankvistar.

6

Värm ärtorna i en kastrull med vatten ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.

7

Servera fisken med kokt potatis och ärtor.

Näringsvärde: 611 kcal, 34 g protein, 36 g fett, 36 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell