Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor
Mari Bergman

Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor

30 minMedel
121,80 kr
4 portioner13,76 kr per portion
Ett ljuvligt och lättlagat recept på vit fisk med potatis och gröna ärtor som serveras med en krämig gräddsås med smak av timjan. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
0,25 stFärsk timjan
250 gGröna Ärtor Frysta
3 dlVispgrädde
450 gKoljafile
700 gPotatis
Från ditt skafferi
1 tskSalt Fint
1 mskFiskfond
1 tskDijonsenap
2 krmSvartpeppar
1 mskMat & Bak Smör
1 stGul lök
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.

2

Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt.

3

Skala och finhacka lök. Repa av timjanblad.

4

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig. Lägg ner fisken i pannan och låt den steka på ena sidan i ca 1 min.

5

Tillsätt grädde, fiskfond och senap och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Smaka av såsen med salt och peppar och toppa med några timjankvistar.

6

Värm ärtorna i en kastrull med vatten ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.

7

Servera fisken med kokt potatis och ärtor.

Näringsvärde: 611 kcal, 34 g protein, 36 g fett, 36 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell