Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatisstomp | ||
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
800 g | Potatis Mjölig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Smör | |
Hönsköttbullar | ||
500 g | Kycklingköttbullar | |
2 msk | Smör | |
Rårörda lingon | ||
3,5 dl | Strösocker | |
600 g | Lingon Fryst | |
Gräddsås | ||
5 dl | Oxbuljong | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Kinesisk soja | |
2 msk | Smör | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
Pressgurka | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 msk | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Ättiksprit | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vatten | |
0,5 st | Gurka |
Tillbehör som pressgurka och rårörda lingon kan med fördel förberedas i förväg och förvaras i kylen så länge.
Pressgurka Koka en lag av ättika, socker och vatten och låt den svalna. Skala och skiva gurka tunt, mandolin kan användas med fördel. Vänd ner gurka i ättikslagen. Finhackad persilja samt salt och peppar tillsätts i lagen precis innan servering.
Rårörda lingon Låt lingonen tina, lägg lingon och socker i en bunke och rör runt tills sockret har löst sig. Servera i en vacker skål.
Potatisstomp Börja med att koka 800 gram potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Värm 1,5 dl mjölk och 100 gram smör i en kastrull. Krossa potatisen med en visp till en grov massa. Tillsätt den varma mjölk- och smörvätskan, salt och peppar. Rör om potatisstompet ordentligt.
Gräddsås Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Tillsätt oxbuljongen, vispa slätt och sjud i ca 2 minuter. Smaksätt med grädde, soya, salt och peppar.
Hönsköttbullar Stek hönsköttbullarna varma i smör.
Servera med en fräsch sallad.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge