Gå vidare till huvudinnehåll
Mustig fläskfilégryta med potatis
Hemmakock

Mustig fläskfilégryta med potatis

30 minEnkelt
351,70 kr
4 portioner 49,51 kr per portion
En festlig och lättlagad gryta med fläskfilé och svamp som får mustig smak av öl.

Till servering och garnering
800 gPotatis Fast
0,25 stPersilja - färsk
Fläskfilégryta
500 gFläskfile Färsk
2 mskGelé Svartvinbär
2 dlVispgrädde
0,5 stPurjolök
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskTimjan - torkad
200 gKantareller Konserv
0,5 tskFlingsalt
2 tskKinesisk soja
1 mskVetemjöl
1 mskSmör
1,5 mskKalvfond Buljong
33 clLättöl max 2,8 %
Sallad
180 gRomansallat
125 gKörsbärstomater
2 krmFlingsalt
0,5 dlOlivolja
0,5 dlBalsamvinäger
Instruktioner
1

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 min.

Putsa köttet och skär bort senor. Skär det sedan i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Skär ett snitt längs med purjolöken. Skölj ren från jord och strimla den. Låt kantarellerna rinna av.

Hetta upp en panna med smör och stek köttskivorna och purjolöken gyllene och mjuk. Fläskfilén kräver ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.

Tillsätt kantarellerna och stek i ytterligare i 2 minuter. Rör ner vetemjölet. Häll på grädde och öl. Tillsätt soja, timjan och fond eller buljongtärning. Koka upp. Låt puttra i ca 4 minuter.

Smaka av med gelé, och eventuellt mer salt och peppar. Garnera med hackad persilja.

Skölj och arrangera salladen med körsbärstomaterna i en skål. Droppa gärna över lite balsamvinäger och olivolja. Salta.

Häll av vattnet från potatisen och pressa den gärna i en potatispress eller stöt den lätt.

Servera den goda grytan med potatis och salladen.