Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Viltfärsköttbullar | ||
1 dl | Ströbröd | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
75 g | Rostad Lök | |
1 tsk | Enbär | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Kalvfond Buljong | |
500 g | Älgfärs | |
1 st | Ägg | |
Mandelpotatismos | ||
2 dl | Standardmjölk | |
50 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
800 g | Mandelpotatis | |
Picklad gurka | ||
0,5 dl | Ättiksprit | |
1,5 dl | Vatten | |
0,5 dl | Strösocker | |
0,5 st | Gurka |
Picklad gurka: Skiva gurkan tunt. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt svalna och slå sedan lagen över gurkan. Låt dra ca 1 tim.
Mandelpotatismos: Skala och koka potatisen mjuk.
Viltfärsköttbullar: Vispa samman ströbröd, grädde och ägg i en skål och låt svälla 5 min. Tillsätt kalvfond och 3 stycken finhackade enbär och rör om. Tillsätt färsen, lite salt och peppar och blanda om till en jämn smet. Tillsätt den rostade löken. Blanda om och rulla köttbullar. Stek dem i olja och smör ca 6-7 min.
Mandelpotatismos: Sila av potatisvattnet och tillsätt mjölk och smör till den kokta potatisen. Vispa ihop till ett mos och smaka av med salt och peppar.
Servera köttbullarna med mandelpotatismos, picklad gurka och rårörda lingon.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.floryd.se
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Älgfärs Fryst 400g Svenskt Gårdsvilt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla