Recept | Huvudrätt | Fisk

Sweet chililax i ugn med ris

Foto: Sanna Livijn Wexell Sweet chililax i ugn med ris

Det här receptet är lättlagat och supergott! Passar lika bra för vuxna som till barn. Laxen serveras med en krämig sweet chilisås och ris. Tips, tina gärna fisken i kylen över natten. (Tastelines Barnkasse v8 2017) (Tastelines 2-personerskasse v8 2017) (MatHems familjekasse v7 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Om laxen är fryst, ta ut och tina. Sätt ugnen på 175 grader. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Lax: Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak.
3. Blanda ihop creme fraiche, vatten och sweet chilisås och häll över laxen. Sätt in i ugnen ca 12 min.

4. Tillbehör: Koka upp saltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar och koka dem ca 4-5 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till morötterna. Skär limen i klyftor.

Servera sweet chililaxen tillsammans med ris, morötter och limeklyftor.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 593 kcal, 29 g protein, 25 g fett, 62 g kolhydrater.

Ca 41,19 kr/port Summa 164,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst