Gå vidare till huvudinnehåll
Krispiga laxbollar med sweet chilisås
Mari Bergman

Krispiga laxbollar med sweet chilisås

30 minEnkelt
335,95 kr
4 portioner51,40 kr per portion
Lättlagad och barnvänlig rätt med krispiga laxbollar, ris och sweet chilisås. Perfekt vardagsmiddag! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
2 dlStröbröd
1 tskSalt
2 mskRapsolja
Köp hem
2 dlBasmatiris
250 gEdamamebönor
600 gFärsk laxfilé
1 stLime
2 dlSweet Chili
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Skär laxfilén i kuber. Skala och riv vitlök. Mixa samman lax, riven vitlök, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, saften från 0.5 lime och 0.5 dl sweet chilisås till en laxfärs.

3

Forma bollar av färsen och vänd i ströbröd.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxbollarna runt om på medelvärme så att de får en fin gyllene stekyta.

5

Sjud sojabönorna i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp sojabönorna i en skål.

6

Skär den andra limehalvan i klyftor.

7

Servera laxbollarna med ris, sojabönor, limeklyftor och sweet chilisås vid sidan av.

Bild:

Nurlan Emir