Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Ströbröd | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Rapsolja | |
Köp hem | ||
2 dl | Basmatiris | |
250 g | Edamamebönor | |
600 g | Färsk laxfilé | |
1 st | Lime | |
2 dl | Sweet Chili |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skär laxfilén i kuber. Skala och riv vitlök. Mixa samman lax, riven vitlök, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, saften från 0.5 lime och 0.5 dl sweet chilisås till en laxfärs.
Forma bollar av färsen och vänd i ströbröd.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxbollarna runt om på medelvärme så att de får en fin gyllene stekyta.
Sjud sojabönorna i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp sojabönorna i en skål.
Skär den andra limehalvan i klyftor.
Servera laxbollarna med ris, sojabönor, limeklyftor och sweet chilisås vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO/Fairtrade 500g Garant Eko