Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dipp | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gurka | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Tillbehör | ||
250 g | Broccoli Färsk | |
3 dl | Ris | |
Kyckling | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Ingefära Malen | |
0,5 st | Citron | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Spiskummin | |
2 msk | Rapsolja | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Paprikakrydda |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, ingefära och salt med creme fraiche i en stor bunke. Skala och riv vitlöksklyftor och tillsätt till creme fraichen. Blanda i olja, tomatpuré, citronsaft och rivet citronskal från en halv citron. Blanda runt ordentligt.
Lägg kycklingbenen i en skål och tillsätt creme fraicheröran. Blanda runt och lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 40 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.
Dipp: Skala gurkan och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2 min tills de har mjuknat en aning.
Servera tandoorikycklingen tillsammans med dipp, ris och broccoli.
Rekvisita: Gerbera
Näringsvärde: 691 kcal, 36 g protein, 37 g fett, 54 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ingefära Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria