Gå vidare till huvudinnehåll
Korvpanna med ris och barnens favoriter
Mari Bergman

Korvpanna med ris och barnens favoriter

30 minEnkelt
181,25 kr
4 portioner22,82 kr per portion
Husmansfavoriten falukorv; enkel och god korvstroganoff som håller sig bra i kylen ca 4 dagar och går även att frysa in.

Tillbehör
300 gMajskorn
0,5 stGurka
0,5 stRöd Paprika
3 dlJasminris
Korvpanna
550 gFalukorv
1,5 tskTimjan - torkad
2 stVitlök Vanlig
3 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
1 dlVatten
1 mskOlivolja
200 gVanliga morötter
1,5 dlVispgrädde
2 krmSalt
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Korvpanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré, grädde och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.

4

Tillbehör: Skölj och skär gurka och paprika i bitar och blanda med majsen i en skål. Servera till korvpannan.

Näringsvärde: Kcal: 790 Fett: 21 g Protein: 50 g Kolhydrater: 55 g

Bild:

Linnea Swärd