Recept | Huvudrätt | Ris, Gryn & Mjöl

Pizza Vesuvio

Foto: Kerstin Eriksson Pizza Vesuvio

Vesuvio är en klassisk pizza med snälla men goda smaker - en populär pizza som passar både liten och stor. Skär pizzan i trekanter och ät tillsammans allt eftersom pizzorna blir färdiggräddade.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Pizzadeg:
1. Lös upp jästen tillsammans med ljummet vatten.
2. Tillsätt mjöl, olivolja, samt och strösocker. Knåda ordentligt i ett par minuter minuter. Lägg ner degen i en stor bunke (stor nog så att inte degen inte jäser över kanten) och täck över med en bakhandduk. Mjöla degen lite så den inte fastnar i bunken. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 60 min.

Tomatsås
1. Pressa vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull.
2. Rör ned tomatpurén och blanda sedan ner resterande ingredienser. Koka upp och låt såsen sjuda 30 minuter, rör om ett par gånger under tiden.
3. Smaka av med salt och ev svartpeppar. Låt pizzasåsen svalna något innan den fördelas på pizzorna.

Pizza
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela degen i 4 delar och forma till bollar, låt jäsa 15 minuter.
3. Kavla ut varje degbit tunt och lägg över på en plåt med bakplåtspapper innan du toppar pizzan.
4. Bred ut tomatsås på pizzorna och toppa med ost och sedan med strimlad skinka.
5. Tillaga pizzan längst ned i ugnen tills den fått fin färg. Kontrollera om den är klar genom att kika på undersidan, då den har fin färg är pizzan klart. Upprepa med de övriga tre pizzorna.

Recept: Malin Juhanisdotter
Foto: Kerstin Eriksson

Ca 27,68 kr/port Summa 110,70 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst