Gå vidare till huvudinnehåll
LCHF Pizza Kanon
Hemmakock

LCHF Pizza Kanon

30 minEnkelt
540,50 kr
4 portioner 88,36 kr per portion
LCHF pizza med en botten av ost, ägg och grädde.

Topping/fyllning
2 stVanliga Tomater
250 gFärska champinjoner
200 gGröna oliver
200 gGrevéost
300 gProsciutto
Botten
120 gFärskost Naturell
3 stÄgg
3 dlVispgrädde
25 gParmesanost, (0,5 dl)
250 gGrevéost, (5 dl)
Tomatsås
10 gTorkad oregano
1 stGrönsaksbuljong
1 stBasilika - färsk
390 gKrossade Tomater
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Börja med botten: vispa ihop cream cheese och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesan, vispa ordentligt. Blanda sedan in den rivna osten.

3

Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till en jämn botten.

4

Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter.

5

Under tiden kokar du ihop tomatsåsen och förbereder toppingen.

6

När botten är färdig tar du ut den. Lägg på tomatsåsen och toppingen.

7

Ställ in Pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5-10 minuter. Självklart kan du variera topping beroende vad du själv gillar.

Bild:

Kerstin Eriksson