Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizzadeg | ||
2,5 dl | Vatten | |
6 dl | Vetemjöl Special | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
12,5 g | Jäst Original Färsk | |
0,5 tsk | Strösocker | |
Tomatsås | ||
1 msk | Olivolja | |
200 g | Passerade Tomater | |
0,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Strösocker | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 msk | Balsamvinäger | |
Pizzatopping | ||
50 g | Ruccolasallat | |
100 g | Prosciutto | |
200 g | Riven Mozzarellaost |
Lös upp jästen tillsammans med ljummet vatten.
Pressa vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull.
Sätt ugnen på 250 grader.
Tillsätt mjöl, olivolja, salt och strösocker. Knåda ordentligt i ett par minuter. Lägg ner degen i en stor bunke och täck över med en bakhandduk. Mjöla degen lite så den inte fastnar i bunken. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 60 min eller i kyl i ca 4 timmar.
Tomatsås
Rör ned tomatpurén och blanda sedan ner resterande ingredienser. Koka upp och låt såsen sjuda 30 minuter, rör om ett par gånger under tiden.
Dela degen i 4 delar och forma till bollar, låt jäsa 15 minuter.
Smaka av med salt och ev svartpeppar. Låt pizzasåsen svalna något innan den fördelas på pizzorna.
Pizza
Kavla ut varje degbit tunt och lägg över på en plåt med bakplåtspapper innan du toppar pizzan.
Bred ut tomatsås på pizzorna och toppa med ost.
Grädda pizzan längst ned i ugnen tills den fått fin färg. Kontrollera om den är klar genom att kika på undersidan, då den har fin färg är pizzan klart. Upprepa med de övriga tre pizzorna.
Dela/skär prosciutton i lite mindre bitar och toppa pizzorna med detta + lite ruccola.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1