Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,75 dl | Råsocker Strö | |
50 g | Smör | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
5 dl | Mellanmjölk | |
1 tsk | Kardemumma | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 klyfta | Vitlök | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Olivolja | |
12,5 dl | Vetemjöl | |
3 msk | Pärlsocker | |
7 st | Sardeller | |
200 g | Mozzarellaost | |
1 st | Ägg | |
50 g | Jäst | |
1 st | Basilika - färsk | |
1,5 tsk | Kanel |
Smula ner jästen i en bunke. Lös den i 1 dl av mjölken. Smält smöret i en kastrull, häll på resten av mjölken och värm till 37°. Blanda med jästen i bunken, tillsätt salt och arbeta ner mjölet till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek.
Pizzafyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sardellerna. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök 2-3 min utan att löken tar färg. Tillsätt sardeller, krossade tomater, kalvfond, och peppar. Låt puttra ca 5 min. Låt svalna. Blanda ner hackad basilika.
Kanelfyllning: Rör ihop smör, socker, kanel och kardemumma.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i två lika delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel, ca 50 x 25 cm. Bred tomatfyllningen på den ena och strö över mozzarella. Spara ca 1 dl ost till gräddningen. Rulla ihop till en lång rulle och skär i ca 25 jämntjocka bitar. Lägg bitarna i bullformar ställda på en plåt. Låt jäsa övertäckta 30 min.
Kavla ut den andra degbiten till samma storlek och bred på kanelsmöret. Rulla ihop och skär i ca 25 bitar. Lägg bitarna i bullformar och ställ på en plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Pizzarullar: Strö den sista rivna mozzarellan på toppen av rullarna och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Kanelbullar: Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Mozzarella 125g Michelangelo