Fläskkotlett med rostad sötpotatis och fetaostsallad
Mari Bergman

Fläskkotlett med rostad sötpotatis och fetaostsallad

40 minEnkelt
220,65 kr
2 portioner38,19 kr per portion
En festlig rätt med en ljuvlig sallad på granatäpple, fetaost och sallad. Granatäpple är proppfulla med antioxidanter - perfekt att äta i förkylningstider. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Sötpotatis
1 stBakplåtspapper
1 krmSalt Fint
300 gSötpotatis
2 tskOlivolja
1 tskFärsk ingefära
Kotletter
2 tskOlivolja
1 krmSalt Fint
240 gFläskkotlett
1 krmSvartpeppar Malen
Fetaostsallad
40 gSalladsmix
1 stGranatäpple
50 gFetaost
0,25 stRödlök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Sötpotatis: Skala sötpotatisen och skala och riv ingefära. Skär sötpotatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna i en bunke och blanda med ingefära, olja och salt efter smak.

3

Lägg ut skivorna på en bakplåtsklädd ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 20 min.

4

Kotletter: Krydda kotletterna med salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor så att de får en fin stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

5

Fetaostsallad: Dela granatäpplet på mitten och pilla ur kärnorna i en skål. Skala och finstrimla löken. Blanda salladen med lök, granatäpple och smulad fetaost.

6

Servera fläskkotletterna med rostad sötpotatis och fetaostsallad.

Näringsvärde: 465 kcal, 32 g protein, 20 g fett, 37 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir