Gå vidare till huvudinnehåll
Ädelostfylld lövbiff med rostad sötpotatis

Ädelostfylld lövbiff med rostad sötpotatis

40 minEnkelt
335,80 kr
4 portioner 58,63 kr per portion
Sötpotatisen skär du i klyftor och rostar i ugnen tillsammans med färskriven ingefära. För att sedan servera den med ädelostfyllda lövbiffar och en syrlig tomatsallad, vars smaker gifter sig perfekt i munnen. (Familjematkassen v44 2012)

Kött
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 mskMat & Bak Smör Osaltat
140 gÄdelost
500 gLövbiff
Sötpotatis
1 krmSvartpeppar Malen
50 gFärsk ingefära
2 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
800 gSötpotatis
Tomatsallad
1 mskOlivolja
1 tskSalt
0,5 stRödlök
1 tskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
300 gVanliga Tomater
1 tskBasilika - torkad
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Sötpotatis: Skala och skär sötpotatisen i klyftor, lägg klyftorna i en ugnsfast form/ långpanna. Skala vitlöksklyftan och ingefäran, riv dem på ett rivjärn över sötpotatisen. Salta, peppra och ringla över olja. Vänd runt ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.

3

Kött: Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda, salta försiktigt och peppra ordentligt. Skär ädelosten i skivor och fördela 1 skiva på varje halva, vik den fria halvan omlott över osten.

4

Tomatsallad: Skölj och skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en skål. Krydda med basilika, 1 nypa salt, 1 nypa peppar, balsamvinäger och olivolja.

5

Kött: Hetta upp en stekpanna med lite smör. Bryn lövbiffen i pannan och vänd dem när de har fått fin färg.

Servera dina ädelostfyllda lövbiffsrullader med rostad sötpotatis och tomatsallad.

Näringsvärde per portion: 38 g protein 30 g fett 42 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd