Gå vidare till huvudinnehåll
Frittata på blomkål med tomat- och kikärtstopping
Mari Bergman

Frittata på blomkål med tomat- och kikärtstopping

45 minEnkelt
336,90 kr
2 portioner39,46 kr per portion
Frittata är en tacksam rätt då det bara är att ha i de grönsakerna man har hemma. Den här har vi gjort på blomkål och sedan toppat med kikärtor och tomat. Så enkelt och gott! Här har vi valt att servera gemsallad vid sidan, men annan sallad fungerar precis lika bra. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
100 gGemsallad
0,25 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Topping
30 gSalladslök
0,5 tskVit balsamvinäger
1 krmSalt Fint
0,5 klyftaVitlök Vanlig
60 gKörsbärstomater
30 gSoltorkade Tomater
0,25 stGräslök - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 mskOlivolja
0,25 stBladpersilja - färsk
200 gKikärtor Kokta
Frittata
1 krmSvartpeppar Malen
100 gPotatis Fast
1 krmSalt Fint
0,5 stRödlök
0,5 mskGrönsaksbuljong
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskOlivolja
1 dlMellanmjölk
3 stÄgg
0,5 stBlomkål Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Frittata: Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Salta och peppra lite försiktigt. Häll över grönsaksfräset i en ugnsfast form.

4

Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och häll i formen. Sätt in i ugnen ca 30 min.

5

Topping: Sila av vattnet från kikärtorna och spola dem i kallt vattnet. Skölj och grovhacka tomaterna och grovhacka de soltorkade tomaterna. Skölj och strimla salladslök och skölj och finhacka gräslök och persilja. Skala och riv vitlök. Blanda alltsammans i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj salladen och riv loss blad. Massera bladen med lite olja och en nypa salt. Lägg upp salladsbladen på ett fat.

7

Servera frittatan med kikärtstopping och salladsblad.

Näringsvärde: 476 kcal, 26 g protein, 21 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell