Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
100 g | Gemsallad | |
0,25 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
Topping | ||
30 g | Salladslök | |
0,5 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
60 g | Körsbärstomater | |
30 g | Soltorkade Tomater | |
0,25 st | Gräslök - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,25 msk | Olivolja | |
0,25 st | Bladpersilja - färsk | |
200 g | Kikärtor Kokta | |
Frittata | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 dl | Mellanmjölk | |
3 st | Ägg | |
0,5 st | Blomkål Färsk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Frittata: Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Salta och peppra lite försiktigt. Häll över grönsaksfräset i en ugnsfast form.
Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och häll i formen. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Topping: Sila av vattnet från kikärtorna och spola dem i kallt vattnet. Skölj och grovhacka tomaterna och grovhacka de soltorkade tomaterna. Skölj och strimla salladslök och skölj och finhacka gräslök och persilja. Skala och riv vitlök. Blanda alltsammans i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och riv loss blad. Massera bladen med lite olja och en nypa salt. Lägg upp salladsbladen på ett fat.
Servera frittatan med kikärtstopping och salladsblad.
Näringsvärde: 476 kcal, 26 g protein, 21 g fett, 39 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Bladpersilja Kruka EKO Klass1