Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
125 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
250 g | Vanliga morötter | |
100 g | Fetaost | |
1 st | Granatäpple | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 dl | Röda Linser Torkade | |
140 g | Bacon Skivat | |
2 krm | Salt | |
500 g | Sötpotatis | |
70 g | Färsk bladspenat | |
Dressing | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sallad: Skala sötpotatis och morötter. Skär sötpotatisen i klyftor och morötterna i stavar. Lägg dem på en plåt. Skala ingefära och vitlök och riv dem fint på ett rivjärn. Blanda runt rotfrukterna med ingefära, vitlök och olja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.
Koka linserna i rikligt med vatten ca 5 min. Sila av dem och spola dem kalla.
Skölj spenat och tomat. Dela tomaterna på mitten. Gröp ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. (Skär äpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna för hand.)
Dressing: Blanda ihop olivolja, balsamvinäger och honung i en liten skål.
Sallad: Skär bacon i tärningar och stek det utan fett i en varm stekpanna. Häll över på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Blanda rotfrukterna med spenat, tomathalvor, linser och dressingen på ett fat. Strö över det stekta baconet och granatäppelkärnorna och smula över fetaost.
Näringsvärde: 505 kcal, 19 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel