Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Citron | |
250 g | Vaxbönor | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Frittata | ||
2,5 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Chiliflakes | |
500 g | Sötpotatis | |
5 st | Ägg | |
150 g | Fetaost | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Frittata: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och tärna sötpotatisen. Skölj och dela broccolin i mindre buketter och skala och skiva stammen. Skala och grovhacka rödlök och vitlök.
Blanda samman allting i en ugnsfast form. Krydda med lite salt och peppar och ringla över lite olja.
Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong och chiliflakes. Skölj och finhacka basilika och tillsätt till äggstanningen. Häll äggstanningen i formen och smula över fetaost. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills äggstanning stelnat.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten till vaxbönorna och koka dem ca 1 min. Häll sedan av vattnet. Lägg upp bönorna i en skål och tillsätt finhackad persilja och pressa över lite citronsaft. Krydda med en nypa salt och peppar och servera till frittatan.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 438 kcal, 24 g protein, 22 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana