Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bakad sötpotatis | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
4 st | Sötpotatis | |
Fetaoströra | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
150 g | Fetaost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Persilja - färsk | |
Sallad | ||
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
70 g | Ruccolasallat | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gurka | |
Kikärtor | ||
0,5 st | Rödlök | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Cayennepeppar | |
380 g | Kikärtor Kokta |
Sätt ugnen på 200 grader.
Bakad sötpotatis: Lägg sötpotatisarna på en bakplåtsklädd plåt och baka i ugnen ca 50-60 min.
Fetaoströra: Smula ner fetaosten i en skål. Skölj och finhacka persilja och skala och riv vitlök. Blanda med fetaosten och tillsätt olja. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Kikärtor: Skala och finhacka rödlök. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor på medelvärme och krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt. Fräs under omrörning ca 5 min.
Sallad: Skölj ruccola samt skölj och tärna gurkan smått. Blanda i en skål och tillsätt lite olja och vinäger.
Bakad sötpotatis: Ta ut sötpotatisarna och skär ett snitt i varje potatis. Tryck med tumme och pekfinger i botten så att de öppnar sig. Salta lite lätt och lägg lite fetaoströra i varje potatis så att det smälter en aning. Toppa med kikärtorna och ytterligare lite fetaoströra.
Servera tillsammans med sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 642 kcal, 22 g protein, 16 g fett, 101 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria