Svampsås med Karljohanssvamp
Mia Troberg Elonq

Svampsås med Karljohanssvamp

45 minEnkelt
58,85 kr
6 portioner4,09 kr per portion
En riktigt god svampsås gör du på torkad svamp. Glöm inte att spara blötläggningsvattnet!

2 klyftaVitlök Färsk
100 gKarl-Johan Svamp Torkad
1 tskSalt Fint
80 gMat & Bak Smör
2 stSchalottenlök
3 mskVetemjöl
2 dlSteksky
2 krmVitpeppar Malen
4 dlVispgrädde
2 dlVatten
Instruktioner
1

Blötlägg svampen i några dl vatten i minst 30 minuter. Finhacka lök och vitlök. Ta upp svampen men behåll blötläggningsvattnet. Fräs svampen i smör tills all vätska försvunnit. Tillsätt lök och vitlök och fräs en stund. Tillsätt salt och peppar, pudra över mjöl, rör runt och häll på grädden, steksky och blötläggningsvattnet. Rör om och låt koka upp, späd med blötläggningsvattnet till önskad konsistens.

Bild:

Linnea Swärd