Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Morötter | |
1 tsk | Svartpeppar Hel | |
2 g | Lagerblad | |
1,5 tsk | Ättika | |
600 g | Entrecote | |
80 g | Röd Steklök | |
1,5 msk | Smör | |
1,5 tsk | Svartpeppar | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1,5 msk | Strösocker | |
4 dl | Kalvbuljong | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1,5 dl | Vispgrädde |
Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek entrecôterna på bägge sidorna. Krydda ordentligt med peppar och salt. Stek dem färdiga i pannan. (innertemperaturen 57°). Tag en gryta och häll i buljongen. Tillsätt lagerblad och kryddor och låt det koka upp. Skala lökarna och morötterna under tiden. Dela morötterna på mitten och lägg i dom och lökarna och låt dem koka precis färdiga. Lyft upp grönsakerna och kyl ner dem. Slå i grädden och creme fraichen. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 5 minuter. Sila bort kryddorna och smaka av med ättika och socker. Mixa eller vispa kraftigt i smöret samt tillsätt salt och peppar. Vid servering tillsätts den hackade dillen. Lägg lökarna och morötterna i en kastrull med smör och några matskedar vatten. Låt vatten och smör koka in i morötterna och krydda ordentligt med grovmalen svartpeppar.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria