Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Vispgrädde | |
8 dl | Vatten | |
500 g | Broccoli Färsk | |
0,5 krm | Vitpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 tsk | Salt |
Börja med att skära broccolins stam i bitar. Koka upp vattnet och salt och lägg i broccolistambitarna. Låt koka fem minuter. Skär under tiden resten av broccolin i bitar. Lägg i broccolibukettbitarna och låt koka ytterligare fem minuter under lock. (Tryck ner broccolibitarna, så att de hamnar så mycket som möjligt under vattenytan). Tillsätt vitpeppar och vitlök. Mixa till en slät soppa. Tillsätt grädde och blanda. Smaka av med eventuellt mer salt, vitpeppar och vitlök. Värm på soppan om det behövs.
Servera eventuellt med riven ost och rostade pinjenötter eller solrosfrön i soppan.
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt