Gå vidare till huvudinnehåll
Fläskfilépanna med svamp och blomkålsmos

Fläskfilépanna med svamp och blomkålsmos

30 minEnkelt
258,75 kr
4 portioner 49,42 kr per portion
LCHF- inspirerat recept

Blomkålsmos
1 klyftaVitlök Vanlig
400 gBlomkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
2 krmFlingsalt
1 mskSmör
Fläskfilépanna
550 gFläskfile Färsk
3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskDragon - torkad
50 gSmör
5 dlVispgrädde
3 mskWorcestersås
1 tskPaprikakrydda
250 gFärska champinjoner
1 tskKoriander - torkad
1 stGul lök
Instruktioner
1

Dela fläskfilén i centimetertjocka skivor och krydda med paprikapulver, salt, peppar, dragon och koriander. Smält 25 g smör i en stekpanna och stek köttet så det får fin färg. Ta ur pannan. Smält resten av smöret. Dela svampen i mindre bitar och fräs i smöret. Hacka löken och lägg i svampfräset. Stek svamp och lök i ca 5 minuter. Häll i grädde, worcestershiresås och pressa i vitlöken. Tillsätt köttet och rör om, låt puttra i 10 minuter.

Blomkålsmos Häll grädden i en kastrull, skär upp kålen och lägg över i kastrullen. Koka upp under upp sikt och låt puttra tills kålen blivit mjuk, 10-15 minuter. Krydda och lägg i en vitlöksklyfta (kan uteslutas) och mixa med stavmixer. Blanda i smöret och servera tillsammans med grytan.