Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkålsmos | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Blomkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Flingsalt | |
1 msk | Smör | |
Fläskfilépanna | ||
550 g | Fläskfile Färsk | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Dragon - torkad | |
50 g | Smör | |
5 dl | Vispgrädde | |
3 msk | Worcestersås | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
1 st | Gul lök |
Dela fläskfilén i centimetertjocka skivor och krydda med paprikapulver, salt, peppar, dragon och koriander. Smält 25 g smör i en stekpanna och stek köttet så det får fin färg. Ta ur pannan. Smält resten av smöret. Dela svampen i mindre bitar och fräs i smöret. Hacka löken och lägg i svampfräset. Stek svamp och lök i ca 5 minuter. Häll i grädde, worcestershiresås och pressa i vitlöken. Tillsätt köttet och rör om, låt puttra i 10 minuter.
Blomkålsmos Häll grädden i en kastrull, skär upp kålen och lägg över i kastrullen. Koka upp under upp sikt och låt puttra tills kålen blivit mjuk, 10-15 minuter. Krydda och lägg i en vitlöksklyfta (kan uteslutas) och mixa med stavmixer. Blanda i smöret och servera tillsammans med grytan.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria