Gå vidare till huvudinnehåll
Svampsoppa

Svampsoppa

20 minEnkelt
260,60 kr
2 portioner 55,01 kr per portion
Från kokboken Slottsträdgården Ulriksdal, Grön mat och njutning från trädgårdscaféet.

100 gFetaost
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 klyftaVitlök
3 dlFärska champinjoner
2 dlVispgrädde
1,5 mskBasilika - färsk
3 dlVatten
1 mskTryffelolja
0,5 mskRosmarin - torkad
2 krmSalt
2 krmSvartpeppar
2 tskOlivolja
1 stGul lök
2 dlMatlagningsvin Vitt
Instruktioner
1

Hacka lök och vitlök i fräs i lite olja.

Skiva champinjonerna och låt dem fräsa med i grytan tills de tar lite färg.

Späd med vatten, grädde, crème fraiche och vitt vin.

Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

Lägg i fårost, basilika och rosmarin och mixa sen soppan slät.