Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Citron | |
2 msk | Rosmarin - torkad | |
1 dl | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1,5 dl | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
700 g | Fläskfile Färsk | |
0,3 st | Rosmarin - färsk | |
6 klyfta | Vitlök |
Marinad 1 6 dl vatten 1 dl salt, grovt 2 msk Rosmarin 4 vitlöksklyftor 2 citroner i skivor
Marinad 2 2 citroner, skal och saft 1,5 dl olivolja 2 vitlöksklyftor, pressade 2 kvistar Rosmarin, färsk Svartpeppar, grovmalen
TILLAGNING Sätt ugnen på 200ºC. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg filén i en ugnsfast form. När termometern har nått 65ºC, efter ca 25 minuter, är köttet färdigt. Koka under tiden upp ingredienserna till marinad 1, i en kastrull. Låt svalna. Lägg ner den avsvalnade fläskfilén i marinad 1, täck över och förvara i kylen över natten eller ca 12 timmar. Skiva steken mycket tunt med en vass kniv. Lägg upp skivorna på ett fat. Blanda ingredienserna till marinad 2 och slå den över fläskfilén. Låt stå och dra några timmar innan serveringen. Använd gärna zestjärn när du river citronen. Dekorera med några rosmarinkvistar och citronklyftor.
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla