Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kronärtskocka | ||
0,25 st | Färsk timjan | |
1 l | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Salt | |
85 g | Citron | |
4 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 dl | Olivolja | |
4 klyfta | Vitlök | |
1 st | Lagerblad | |
4 st | Kronärtskocka Färsk | |
1 st | Gul lök | |
Citronsmör | ||
150 g | Citron | |
0,5 tsk | Salt | |
125 g | Smör | |
0,5 tsk | Honung Flytande |
Skär av skaftet på kronärtskockorna. Skala och dela löken i 4 bitar. Skala och dela vitlöksklyftorna på mitten.
Lägg kronärtskockorna i en kastrull tillsammans med lök och vitlök. Häll på vinet, buljongen och olivoljan. Lägg i lagerblad, salt, timjan och citron.
Koka upp och låt kronärtskockorna sjuda under lock i cirka 45 minuter. När bladen går lätt att dra av är kronärtskockorna färdiga. Dra av kastrullen från plattan och låt svalna något.
Gör smöret: Rör smöret mjukt eller vispa det med elvisp. Riv skalet av citronen och pressa ut ca 2 tsk saft. Tillsätt citronskal, -saft och honung. Smaka av med salt.
Plocka bladen från kronärtskockan och dippa i smöret. Ät den mjuka delen på bladen.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel