Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rotfrukter | ||
250 g | Vanliga morötter | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
3 msk | Olivolja | |
0,5 st | Rosmarin - färsk | |
300 g | Rödbetor Färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
500 g | Potatis Fast | |
1 tsk | Flingsalt | |
Biffar | ||
500 g | Lammfärs | |
0,75 tsk | Salt | |
100 g | Getost, Chevre | |
1 msk | Olivolja | |
1 msk | Smör | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Rosmarin - färsk | |
Tzatziki | ||
0,5 st | Citron | |
0,5 st | Gurka | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skala morötter, rödbetor och potatis. Skär dem i stavar och klyftor och lägg på en plåt tillsammans med krossade vitlöksklyftor och några rosmarinkvistar. Ringla över olivolja och några droppar honung. Blanda runt ordentligt med händerna och krydda med salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.
Biffar: Blanda lammfärsen med finhackad rosmarin, getost, salt och svartpeppar. Forma biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidor i en panna med smör och lite olja. Lägg över biffarna på plåten med rotfrukterna de sista 10- 15 min.
Tzatziki: Riv gurkan på ett rivjärn och pressa ur vattnet ordentligt genom en sil. Blanda gurkan med yoghurt, citronsaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Servera lammfärsbiffarna tillsammans med rotfrukter och tzatziki.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla