Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Balsamvinäger | |
2 st | Rödlök | |
250 g | Färska champinjoner | |
2 msk | Olivolja | |
2 msk | Smör | |
100 g | Ruccolasallat | |
100 g | Serranoskinka |
Portionera ut rucolan på tallrikar. Skär champinjoner och lök i skivor. Stek dessa i smör och lite vatten tills de är mjuka och svampens vätska har kokat in. Salt och peppra. Halstra två skivor lufttorkad skinka i taget en kort stund per sida, de ska dra ihop sig och bli något stela. Lägg åt sidan, gärna varmt. Fördela svamp och lök på tallrikarna, lägg därefter två skivor halstrad skinka på varje tallrik. Ringla över olja och balsamvinäger.
Till den som vill ha en matigare förrätt: smörstek en skiva bröd och lägg i botten av allt.
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1