Gå vidare till huvudinnehåll
Nötfärsbiffar med kryddig valnöt- och tomatdipp
Mari Bergman

Nötfärsbiffar med kryddig valnöt- och tomatdipp

40 minEnkelt
337,15 kr
4 portioner 42,09 kr per portion
Härliga biffar kryddade med spiskummin och oregano serverade med en otroligt god och smakrik dipp på valnötter och soltorkade tomater.

Valnötsdipp
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 stKvisttomater
100 gValnötter
0,5 stBasilika - färsk
145 gSoltorkade Tomater
0,5 tskChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
Couscoussallad
50 gRuccolasallat
0,5 stGrönsaksbuljong
3 dlCouscous
0,5 stGurka
1 krmSalt
0,5 stCitron
1,5 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Nötfärsbiffar
1 tskSpiskummin
1 tskTorkad oregano
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
1 mskSmör
1 tskPaprikakrydda
1 mskOlivolja
500 gNötfärs
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Nötfärsbiffar: Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och peppar till en jämn färs.

3

Forma 8 biffar och platta ut dem något med tanke på att de drar ihop sig vid stekning. Stek biffarna i lite olja och en klick smör i en varm panna, ca 3-4 min på varje sida.

4

Lägg över biffarna på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.

5

Valnötsdipp: Mixa ihop valnötter, tomat i bitar, soltorkade tomater, skalad vitlök, sköljd basilika, chiliflakes och olivolja i en matberedare till en dipp. Smaka av med salt och peppar.

6

Couscoussallad: Tillred couscousen med buljong enligt anvisning på förpackningen.

7

Skölj och tärna gurkan smått och skölj ruccolan. Blanda med den färdiga couscousen och tillsätt 1-2 msk olivolja, citronsaft och lite salt och peppar efter smak.

Servera nötfärsbiffarna tillsammans med valnötsdipp och couscoussallad.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde:768 kcal, 41 g protein, 36 g fett, 67 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell