Gå vidare till huvudinnehåll
Biff med ugnsbakade grönsaker och grön parmesancrème
Mia Troberg

Biff med ugnsbakade grönsaker och grön parmesancrème

30 minEnkelt
547,55 kr
4 portioner 74,21 kr per portion
Lättlagad festmat med nyttiga grönsaker och härligt grön crème. Om du hoppar över honungen blir det en bra lågkolhydraträtt.

Grön parmesancrème
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
0,75 dlParmesanost
1 tskCitron
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSalt
Ratatouille
1 stRöd Paprika
1 stGul Paprika
1 krmSalt
6 klyftaVitlök Vanlig
2 mskBalsamvinäger
1 mskHonung Flytande
2 stLagerblad
1 tskTimjan - torkad
2 stKvisttomater
2 stZucchini
1 krmSvartpeppar Malen
2 stRödlök
4 mskOlivolja
1 mskSmör
500 gRyggbiff
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Värm ugnen till 135 grader. Tvätta grönsakerna och skär i ganska stora bitar. Grovhacka vitlöken. Blanda grönsakerna i en ugnsform tillsammans med olivolja, vinäger, kryddor och honung. Tillaga i ca 1,5-2 timmar.

2

Mixa ihop crèmen och stek biffarna i smör. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med grönsakerna och crèmen.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 568,0 Protein (g) 38,8 Fett (g) 36,9 Kolhydrater (g) 18,7

Bild:

Susanna Livijn Wexell