Gå vidare till huvudinnehåll
Parmalindad lax med salvia & blomkålsmos

Parmalindad lax med salvia & blomkålsmos

20 minEnkelt
413,55 kr
2 portioner 106,35 kr per portion
En variant av den italienska klassikern Saltimbocca, som i vanliga fall lagas med kalvkött. Den här har vi valt att göra med lax och den är minst lika god!

Grönsallad
30 gFärska champinjoner
0,5 stRödlök
30 gSalladsmix
50 gSockerärta Färsk
Parmalindad lax med salvia
70 gProsciutto
1 dlParmesanost
300 gLaxfilé
7 gSalvia - torkad
Blomkålsmos
300 gBlomkål
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 stGrönsaksbuljong
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Gör ett snitt i laxbiten och fyll filén med salviablad, riven parmesan, salt och peppar. Linda två skivor skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare.

3

Tillaga i ugnen i 10–15 minuter.

4

Gör under tiden i ordning blomkålsmoset. Skär blomkålen i mindre bitar, koka bitarna mjuka i så mycket buljong att det täcker. Mixa blomkålen med lite av buljongen. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar.

5

Skiva champinjoner och rödlök. Blanda med sallad och råa eller lätt förvällda sockerärter.

Bild:

Itrim