Gå vidare till huvudinnehåll
Bondsallad med kantareller och rökt fläsk
Börje Salming

Bondsallad med kantareller och rökt fläsk

30 minEnkelt
428,95 kr
4 portioner 54,50 kr per portion
En god rätt med smak av kantareller

Till servering
4 stÄgg
Vinägrett
1 klyftaVitlök
1 dlOlivolja
1 mskCitron
1 tskSenap
1 lKantareller Konserv
1 stHuvudsallat
1 stCiabatta
200 gRökt Sidfläsk Bit
1 stRödlök
200 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Fördela sallatsbladen på fyra tallrikar.

Dela tomaterna och strimla löken. Tärna fläsket och stek det knaprigt i torr panna.

Om svampen är mycket blöt bör den kokas ur i torr panna först tills all vätska kokat in. Hetta upp lite smör i en panna och stek svampblandningen.

Ta upp svampen och stek sedan brödet i grova bitar.

Fördela fläsk, svamp och krutonger på sallatsbladen. Salta och peppra. Dela äggen och arrangera ovanpå.

Vispa ihop vinägretten och skeda över. Servera genast!

Bild:

Johnny Wohlin