Grillad grönsaksbricka med vispad getostkräm, sommarsallad med grillad nektarin och bröd
Mari Bergman

Grillad grönsaksbricka med vispad getostkräm, sommarsallad med grillad nektarin och bröd

45 minEnkelt
491,10 kr
4 portioner77,39 kr per portion
Satsa på att grilla grönt i år! I det här receptet grillar vi massor av härliga grönsaker och serverar tillsammans med en vispad getostkräm och bröd. Enkelt, fräscht och gott!

Grönsaksbricka
1 krmSalt Fint
2 stGul lök
250 gBroccoli
250 gFärska champinjoner
1 stAubergine
250 gCitron, (2 st)
1 krmSvartpeppar Malen
250 gSparris Färsk
1 mskOlivolja
200 gSpetspaprika
Getostkräm
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
200 gGetost, Chevre
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmRosmarin - torkad
1 tskHonung Flytande
Tillbehör
1 stBaguette
Sallad
2 stFärsk persika
0,5 stRödlök
1 mskOlivolja
65 gSalladsmix
0,5 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Getostkräm: Vispa ihop getost, yoghurt, rosmarin och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

2

Grönsaksbricka: Skär auberginen i skivor på längden. Dela broccolin på mitten. Halvera citronerna. Skala och halvera löken. Lägg alla grönsaker på grillen även halverade nektariner till salladen och grilla tills de får en fin grillyta. Pensla alla grönsaker med olja under tiden.

3

Lägg upp alla grönsaker på ett fint fat och krydda med salt och peppar.

4

Sallad: Lägg upp salladen på ett fat. Skala och skiva rödlöken och blanda med salladen. Toppa med de grillade nektarinerna och ringla över lite olja och vinäger.

5

Servera grönsaksbrickan med sommarsallad, vispad getostkräm och bröd.

Näringsvärde: 588 kcal, 24 g protein, 25 g fett, 62 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir