Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärsbiffar med morot
Hemmakock

Köttfärsbiffar med morot

30 minEnkelt
222,80 kr
4 portioner 23,16 kr per portion
Biffar som även barnen tycker om

500 gNötfärs
1 mskBasilika - torkad
2 tskSambal Oelek
400 gMakaroner
3 stMorötter
2 krmVitpeppar Malen
1 tskChilipulver
2 mskRapsolja
0,75 tskSalt
2 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Skala och riv morötterna på rivjärn eller i matberedare.Blanda de rivna morötterna med köttfärsen, salt, peppar och ev fler kryddor t.ex 1 msk basilika(och liknande kryddor)till en jämn smet. Tillsätt 1-2 msk olja så att smeten blir kladdig så att du sedan kan forma smeten till biffar.

Stek biffarna på lite mindre än medelvärme så att de inte blir brända)ca 5 min på varje sida tills att de blir genomstekta. Servera med kokt pasta. Gärna fullkorn för lågt GI.

Vill du ha någon sås till så kan man blanda yoghurt(10%), créme fraiche/gräddfil med någon krydda man gillar t.ex. chilipulver, sambal oelek, chilisås, paprika och lite salt. Eller varför inte servera med tzatziki.