Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärsfräs i tortillabröd
Mari Bergman

Köttfärsfräs i tortillabröd

30 minEnkelt
225,30 kr
4 portioner 23,90 kr per portion
Köttfärsfyllda wraps är en riktig barnfavorit och går snabbt att laga. Uppskattas helt enkelt av hela familjen! Du kan använda valfri örtkrydda till färsen, till exempel basilika.

Färsfräs
1 mskOlivolja
0,5 stGul lök
3 mskTomatpuré
500 gNötfärs
2,5 tskSalt
2 dlVatten
100 gPalsternacka
100 gVanliga morötter
0,75 dlBasmatiris
1 mskSweet Chili
1 tskSvartpeppar Malen
1 mskBasilika - torkad
3 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
0,5 stRomansallat
320 gTortilla Wrap
Instruktioner
1

Tillbehör: Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen om du inte redan har färdigkokt.

2

Färsröra: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morot och palsternacka.

3

Värm olivolja i en panna och fräs lök, morot, palsternacka och nötfärsen tills färsen är genomstekt.

4

Tillsätt riset och fräs runt 2 min.

5

Salta och peppra och tillsätt tomatpuré, sweet chilisås, örtkrydda och vatten. Smaka av och krydda ev lite mer.

6

Tillbehör: Skölj romansalladen och lägg ett blad i varje tortillabröd och fyll på med köttfärsfräset. Vik ihop, ät och njut.

Bild:

Linnea Swärd