Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
3 st | Svenska Äpplen | |
1 st | Fänkål Färsk | |
600 g | Torskfilé Fryst | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 st | Dill - färsk | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt | |
1 st | Ägg | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
2 dl | Panko | |
1 krm | Svartpeppar |
Skär torsken i portionsbitar. Salta och peppra efter smak på båda sidor.
Skiva äpplen och fänkål tunt. Grovhacka dillen. Blanda samman i en skål och tillsätt yoghurt och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en annan tallrik.
Vänd fiskbitarna i ägget och sedan i panko.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna i ca 2 min på varje sida så att de får en frasig och fin stekyta. Sänk värmen och låt fisken bli genomstekt.
Servera den krispiga torsken tillsammans med äpple- och fänkålsslawn.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria