Krispig torskrygg med äpple- och fänkålsslaw
Mari Bergman

Krispig torskrygg med äpple- och fänkålsslaw

30 minEnkelt
400,85 kr
4 portioner64,58 kr per portion
Lättlagat fiskrecept med få ingredienser. Servera gärna med lite kokt potatis eller gryn om du vill ha extra kolhydrater till den krispiga torskryggen. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
3 stÄpple Pink Lady
1 stFänkål Färsk
600 gTorskrygg
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 stDill - färsk
Från ditt skafferi
1 krmSalt Fint
1 stÄgg
2 mskOlivolja
1 mskVit balsamvinäger
2 dlPanko
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Skär torskryggen i portionsbitar. Salta och peppra efter smak på båda sidor.

2

Skiva äpplen och fänkål tunt. Grovhacka dillen. Blanda samman i en skål och tillsätt yoghurt och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

3

Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en annan tallrik.

4

Vänd fiskbitarna i ägget och sedan i panko.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna i ca 2 min på varje sida så att de får en frasig och fin stekyta. Sänk värmen och låt fisken bli genomstekt.

6

Servera den krispiga torsken tillsammans med äpple- och fänkålsslawn.

Bild:

Susanna Blåvarg