Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
50 g | Smör | |
1 msk | Flingsalt | |
1 g | Saffran | |
1 kg | Laxfilé Fryst | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
Topping | ||
1 st | Dill - färsk | |
1 st | Fänkål Färsk | |
150 g | Citron, (1 st) | |
2 tsk | Olivolja | |
2 krm | Flingsalt |
Värm ugnen till 170 grader.
Lax: Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran. Häll saffranssmöret jämnt över laxen.
Sätt in laxen i ugnen i ca 20-25 minuter. Använder du portionsbitar så sätt in laxen i ugnen i ca 10 minuter.
Topping: Strimla fänkålen tunt. Finhacka hälften av dillen och riv citronskal. Blanda fänkålen med dill, citronskal, 2 tsk citronsaft, olja och salt.
Ta ut laxen ur ugnen och toppa med fänkålen. Dekorera med dillvippor och servera.
Bild:
Roland Persson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria