Saffransbakad lax med fänkål
Mari Bergman

Saffransbakad lax med fänkål

30 minEnkelt
524,75 kr
8 portioner56,40 kr per portion
Gott, vackert och lättlagat! Bakad lax med smak av saffran som toppas med tunt skivad fänkål vid servering blir ett trevligt inslag på julbordet.

Lax
50 gMat & Bak Smör
1 mskFlingsalt
1 gSaffran
1 kgFärsk laxfilé
4 krmSvartpeppar Malen
Topping
1 stDill - färsk
1 stFänkål Färsk
1 stCitron
2 tskOlivolja
2 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 170 grader.

2

Lax: Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar.

3

Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran. Häll saffranssmöret jämnt över laxen.

4

Sätt in laxen i ugnen i ca 20-25 min.

5

Topping: Strimla fänkålen tunt. Finhacka hälften av dillen och riv citronskal. Blanda fänkålen med dill, citronskal, 2 tsk citronsaft, olja och salt.

6

Ta ut laxen ur ugnen och toppa med fänkålen. Dekorera med dillvippor och servera.

Bild:

Roland Persson