Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Fänkål Färsk | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
0,5 st | Dill - färsk | |
Lag | ||
1 l | Vatten | |
1 msk | Salt | |
6 st | Svartpeppar Hel | |
3 st | Lagerblad | |
0,5 st | Dill - färsk | |
50 g | Vanliga morötter | |
0,5 st | Gul lök | |
100 g | Purjolök | |
0,5 dl | Ättiksprit | |
600 g | Laxfilé | |
Tillbehör | ||
2 dl | Gräddfil | |
800 g | Potatis Fast |
Lag: Skala och skär moroten i tunna skivor. Skölj och grovhacka purjolöken och skala och grovhacka löken.
Lägg grönsakerna i en kastrull och fyll på med vatten, ättiksprit, salt, lagerblad, pepparkorn och några dillstjälkar. Koka upp lagen och låt den koka ca 5 min.
Skär bort skinnet på laxfilén(om den är färsk) och skär den i kuber om 3x3 cm.
Lägg kuberna i en stor form och häll på den kokande lagen. Sätt över plastfilm och låt laxen stå och dra i 1 tim. Detta kan du med fördel göra dagen innan och låta laxen stå i kylen över natten. Snabbtips!: Koka potatisen först. Lägg den hela skinnfria laxfilén i den kokande lagen och låt laxen sjuda på väldigt svag värme under lock ca 10 min.
Tillbehör: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Sallad: Skölj äpplet och skär det i tunna skivor. Skär varje skiva i strimlor. Skölj och skiva fänkålen tunt. Finhacka dillen. Blanda äpplet och fänkålen med hälften av dillen i en skål och pressa över citronsaft. Tillsätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Strö över resten av den hackade dillen över den klara laxen. Servera tillsammans med kokt potatis, gräddfil och äpple- och fänkålssallad.
Näringsvärde: 579 KCAL 35 G PROTEIN 27 G FETT 45 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria