Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Primörsallad med brynt smör | ||
0,5 st | Citron | |
1 st | Rädisor | |
100 g | Smör | |
250 g | Sparris Färsk | |
800 g | Färskpotatis | |
0,5 dl | Dill - färsk | |
2 st | Salladslök | |
Äpple- och citronglaze | ||
0,5 dl | Honung Flytande | |
1 dl | Citronjuice - råpressad | |
0,5 dl | Äpplejuice - Koncentrat | |
Lax | ||
0,5 dl | Dill - färsk | |
1 kg | Laxfilé |
Salta, peppra och gnid in dill i laxen och grilla indirekt ca 25 min. Om man vill ha riktigt krispigt skinn på laxen kan man lägga den över glöden ca 5 min så får den krisp och färg. Laxen ska få en innertemperatur på ungefär 50 grader. Borsta och koka potatisen. Strimla salladslöken. Skala eventuellt sparrisen om den är grov. Koka sparrisen i saltat vatten ca 3 min. Häll av och kyl i kallt vatten. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. När smöret tystnat bildas det ett fint skum på ytan. När smöret börjar dofta nötig knäck och du ser små bruna smulor i skummet är det dags att dra av det från värmen. Låt det stå några minuter så att det brynta proteinet faller till botten. Blanda potatis, lök, sparris, rädisor och dill med smör och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Koka ihop äppeljuice, citronjuice och honung ca 5 min. Låt svalna. Pensla laxen mot slutet av grillningen med glazen.
Bild:
Ulrika Ekblom
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel