Fish and chips med mashed peas
Mari Bergman

Fish and chips med mashed peas

45 minEnkelt
276,30 kr
4 portioner44,94 kr per portion
Frasig panerad fisk som serveras med krispiga pommes och hemgjord ärtpuré. Gott för hela familjen! Tips! Tina gärna torskfilén och de gröna ärtorna i kylen över natten.

Mashed peas
1 stMynta - färsk
1 krmSalt Fint
3 mskOlivolja
250 gGröna Ärtor Frysta
1 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
Chips
3 stBakpotatis
1 stBakplåtspapper
1 mskOlivolja
1 tskSalt Fint
Fish
600 gTorskfilé Fryst
0,5 tskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
2 dlPanko
2 stÄgg
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlVetemjöl
Tillbehör
0,5 stRomansallat
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Chips: Skölj potatisen och skär varje potatis i pommes fritesstora bitar. Lägg pommes fritesen på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och se till så att pommes fritesen inte ligger för tätt inpå varandra. Sätt in i ugnen och rosta ca 30 min eller tills pommes fritesen har fått fin färg och känns krispiga.

3

Mashed peas: Mixa samman tinade ärtor, olivolja, mynta, rivet citronskal från 1 citron och citronsaft från en halv citron till en röra. Smaka av med salt och peppar.

4

Fish: Skär torskfilén i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra på båda sidor.

5

Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fiskbitarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.

6

Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskpinnarna på medelhög värme tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta. Servera fish and chipsen tillsammans med mashed peas, salladsblad och citronklyftor.

Näringsvärde: 700 kcal, 41 g protein, 25 g fett, 74 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir