Banankaka

Banankaka

1 tEnkelt
69,90 kr
10 portioner0,75 kr per portion
Har du bruna, mogna bananer över hemma? Då är denna kaka perfekt att baka! Banankakan, även kallad bananbröd, blir otroligt saftig och god. Den går utmärkt att frysa in om det mot förmodan skulle bli någon skiva över efter fikat.

1 mskRiven kokos
2 dlStrösocker
5 stBanan
0,5 tskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
2 stÄgg
1 tskBakpulver
0,5 dlKakao
1 tskVaniljsocker
3 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smöra och bröa en brödform, ca 1½ liter, med riven kokos.

3

Skala och mosa fyra av bananerna i en bunke.

4

Vispa smör och socker med en elvisp i en annan bunke. Tillsätt äggen och sedan de mosade bananerna.

5

Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i smeten.

6

Häll smeten i formen. Skala och dela en banan längsmed. Lägg bananen med snittytan uppåt på smeten i formen.

7

Grädda banankakan i mitten av ugnen ca 40-45 min. Låt kakan svalna på ett galler och skär sedan i skivor.

Recept & styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir